The dish may vary a lot from on place to another (never with chorizo) but this is the way for me to make it.
Ingredients for 8 people:
- Olive Oil
- Bomba rice
- Garlic
- Onion
- Red or green peppers
- Tomatoes
- Navy beans
- Green beans
- Shrimp
- Chicken
- Pork ribs
Steps:
- Heat olive oil in the paella pan, the amount of olive oil should be enough to cover the whole paella pan.
- Once the olive oil is warm add shrimp and cook them until they are fry on both sides with a little bit of salt and set aside.
- Now with the same olive oil add the pork ribs and fry them until properly cook with a little bit of salt and set aside as well.
- Add garlic (4 gloves cut in small pieces) and fry until golden.
- Then add right away the onion (2 mid-size onions cut in small pieces) and fry until golden.
- After, add pepper (2 mid-size pepper cut in small pieces) and fry and keep stirring it.
- Add green beans cut in small pieces and keep frying.
- Add tomatoes (2 mid-size tomatoes cut in small pieces)
- Add navy beans that should be already cooked (20 of them)
- Add water a good amount to fill the paella pan and then a pinch of salt and the zafron.
- Wait until the water starts boiling again and let it boil a for a few minutes.
- Now add the rice (ratio 2 cups of water for 1 cup of rice) and the shrimp, the pork ribs and the mussels (previously cooked).
- Finally keep cooking it at low temperature until the rice is completely cook and let the paella rest for a few minutes before serving it.
Receta en Español.
Pasos:
- Calentar el aceite de oliva en el paellero, la cantidad de aceite de oliva debe ser suficiente para cubrir toda la paella.
- Una vez que el aceite de oliva está caliente añadir las gambas y cocinarlas hasta que estén fritas con sal y reservar.
- Con el mismo aceite de oliva añadir las costillas de cerdo y el pollo y freír hasta que esté bien echo con un poco de sal y reservar.
- Añadir el ajo (4 dientes cortados en trozos pequeños) y freír hasta que estén dorados.
- A continuación, añadir enseguida la cebolla (2 cebollas medianas cortadas en trozos pequeños) y freír hasta dorar.
- Después añadir los pimientos (2 pimientos de tamaño mediano cortada en trozos pequeños) y freír bien también.
- Añadir las judías verdes cortadas en trozos pequeños y seguir friendo.
- Añadir los tomates (2 tomates medianos cortados en trozos pequeños).
- Añadir las judias blancas (bajoco) que deben ser previamente cocinados (20 de ellos).
- Añadir agua una buena cantidad para llenar la paella y luego añadir mas sal y el zafran.
- Espere hasta que el agua comience a hervir de nuevo y dejar que hierva a durante unos minutos.
- Ahora añadir el arroz (proporción de 2 tazas de agua para 1 taza de arroz) y luego añadir las gambas, las costillas de cerdo y los mejillones (previamente cocidos).
- Finalmente, continúe cocinándolo todo sin mover a baja temperatura hasta que el arroz esté completamente cocinado y deje reposar la paella durante unos minutos antes de servirla.
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